Cabinet Psiholog Brasov – furie si exprimarea furiei

Sa discutam despre furie la cabinetul psiholgului Danut Negru din Brasov

Furia este o stare emotionala care variaza în intensitate de la iritare usoara

exprimarea-furiei

exprimarea-furiei exprimarea-furiei

pana la furie intensa si manie, potrivit unor studii ale psihologilor specializati in studiul furiei. Ca si alte emotii, aceasta este însotita de schimbari fiziologice si biologice, atunci cand te enervezi, rata batailor inimii tale si tensiunea arteriala merge în sus, la fel ca nivelurile de hormoni, adrenalina si noradrenalina.Furia poate fi cauzata atat de evenimente externe si interne. Ai putea fi suparat de la o anumita persoana ,cum ar fi un coleg sau supraveghetor sau eveniment – un blocaj de trafic, un zbor anulat, sau furia ta ar putea fi cauzata de griji sau de  problemele tale personale. Amintiri despre evenimente traumatice pot declansa, de asemenea sentimente de furie.

Exprimarea furiei
In mod instinctiv, exprimam furia agresiv. Furia este un raspuns natural, adaptativ la amenintari, dezvoltand adesea comportament agresiv si sentimente care ne permit sa ne batem si sa ne aparam cand suntem atacati. O anumita cantitate de furie, prin urmare, este necesara pentru supravietuirea noastra.
Oamenii folosesc o varietate de procese constiente si inconstiente de a face fata sentimentelelor de furie. Cele trei abordari principale sunt : exprimarea, suprimarea si calmarea . Exprimarea sentimentelelor tale de furie într-un mod agresiv nu este cel mai sanatos mod de a-si exprima furia. Pentru a face acest lucru, va trebui sa înveti cum sa faci ce nevoile tale sa fie indeplinite fara a rani pe ceilalti. A fi asertiv nu înseamna a fi insistent sau exigent, ci înseamna a fi respectuos cu tine si fata de ceilalti.
Furia neexprimat poate crea alte probleme. Aceasta poate duce la expresii patologice ale furiei, cum ar fi comportament pasiv-agresiv  sau o personalitate care pare mereu cinica si ostila.

Despre autor

Psiholog in Brasov, ofer servicii de psihoterapie in Brasov si servicii de psihoterapie in Bucuresti, servicii de consiliere de cuplu si terapie de cuplu. Servicii psihologice : fobii, tulburari ale personalitatii, atacuri de panică, problemele depresiei, tulburari psihosomatice.

2 comentarii

  1. Mihai Bv

    Interesanta abordare a furiei, sunteti un psiholog din brasov ?

  2. psiholog brasov

    Da, Cabinetul nostru este situat in brasov pe Calea Bucuresti.

Comenteaza

Noutati

Noutati

Mobil : 0755 110 871
E-mail : danut.negru@psihoterapie-brasov.ro