Cu parintii mei la psiholog

psihoterapie-copii

Cu parintii mei la psiholog

Cu parintii mei la psiholog in Brasov

Iar s-au certat…tot drumul pana aici. Pe tema care drum este mai scurt si uite asa am intarziat.

Ii cheama Mama si Tata sau cel putin asa le zic eu, si sunt in plin razboi (a se citi divort), mai ceva ca in Angry Birds. Acolo pasarile si porci mai au momente in care chiar sunt simpatici. Aici nu, mama si tata arunca continuu cu vorbe nucleare si uita mereu de ce si cine se afla in jurul lor.

Azi pe banala discutie a drumului cel mai scurt, am intarziat la prima MEA sedinta la psiholog. Auzi, mamica si taticu’ spun ca tot eu m-am dereglat, cand ei sunt cei care se cearta acum, dand vina unul pe celalalt ca au intarziat. In momentul de fata tot ce imi doresc este sa am o putere magica sa ii fac sa taca odata. Vorbesc unul peste celalalt si nu se asculta deloc. Eu de fiecare data cand nu ascult sau nu sunt atent sunt ,,taxat’’ cu o saptamana fara tableta. De ce nu exista o lege prin care si copiii sa poata da pedepse parintilor atunci cand le incalca chiar ei?cu parintii mei la psiholog

Am ajuns in fata usii. Si acum? Ce mi-au propus ei? Ca vorbesc cu d-l/d-na psiholog si o sa imi treaca toata supararea pe ei pentru ca au decis sa nu mai fim o familie, sa nu mai fim trei? Dar ei m-au intrebat daca eu sunt de acord cu ce au decis ei? Off, iar vorbesc amandoi deodata.

S-a deschis usa. Intru si salut politicos. Mama si tata nu s-au decis INCA cine sa intre primul pe usa. Eu si psihologul ne privim, el mirat, eu satul.

,,Se pare ca cei mari au uitat regulile de politete! spune psihologul. Trebuie sa ia exemplul de la tine.“

Si brusc s-a facut liniste. Amandoi s-au uitat rusinati la noi, exact asa cum fac eu cand am facut vreo bocana. Psihologul asta e pe gustul meu.

,,Cred ca merita sa le dau o pedeapsa, nu?” ma intreaba psihologul.

Mi-a ghicit si gandurile.

  • trebuie sa aleg

,,Ce ar fi pentru inceput sa ne asezam toti patru in aceeasi incapere, voi doi sa vorbit si sa va ascultati pe rand, iar noi doi sa fim observatorii? Daca nu vorbiti pe rand, ne indepliniti ce dorinta vrem noi. Ce zici, dragule? E buna sarcina pentru ei?”

Deci aici e locul unde pedepsele si regulile pot fi date de copii si se aplica parintilor!

 

Despre autor

Psiholog clinican practicant autonom, specialist psihologia copilului

Nici un comentariu

Comenteaza

Noutati

Noutati

Mobil : 0755 110 871
E-mail : danut.negru@psihoterapie-brasov.ro