Cum e sa platesti chirie dragostei – recomandare de carte

dragoste

Vine pe furis. De obicei nici nu spune prea multe. Neobservabila la inceput, reuseste sa se instaleze comod in sufletul tau. Si nu iti va veni a crede cand EA iti va cere chirie pentru ca te-a ales pe tine ca gazda. Chiriasa e nimeni alta decat DRAGOSTEA.

Trebuie sa recunoastem ca daca ar fi sa-i atribuim vreo suferinta dragostei, aceasta s-ar numi impertinenta. Dragostea niciodata nu te intreaba daca vrei s-o primesti, iar cand pleaca mereu lasa neplatite utilitatile si daune uneori ireparabile. Cu toate acestea, nu ai cum sa te superi pe dragoste din simplul motiv ca ea creaza dependenta. Si atunci cand incercam sa scapam sau sa pierdem aceasta dependenta apare durerea existentiala.

In cartea ,,Calaul dragostei si alte povesti psihoterapeutice”  Irvin Yalom ne provoaca inca din prolog sa raspundem la intrebarea ,,Ce iti doresti?”. Asa cum spune si el, ,, o intrebare nevinovata si raspunsul la ea”. Nimic mai simplu. Si pentru ca nimic din ce vine din profunzimea sufletului nostru nu este niciodata simplu, raspunsul la aceasta intrebare aduce in prim plan cele mai puternice si consecvente dorinte ale noastre care nu pot fi implinite (,,Im vreau inapoi tatal!”).

In cele zece minunate povesti ale lui Yalom se regasesc zbuciumari aparent dintre cele mai obisnuite, dar care accentueaza si sapa in durerea existentiala care il ,,inghite” tacit pe client.

Yalom expune si surprinde dragostea (toate formele sale posibile) in cele mai dureroase si ,,degradante” ipostaze, aratand cum golul lasat de aceasta produce probleme psihologice ce  destructureaza clientul si sistemul din care face parte.

Printre aceste povesti, noi, cititorii, suntem provocati sa ne identificam si sa ne exploram propriile

dragoste

dragoste

dureri existentiale. Ele pot reprezenta un preambul literar pentru intalnirea cu un terapeut sau pot fi un ghid pentru introspectie in a intelege mai bine existenta proprie.

Indiferent pentru care dintre cele doua variante alegeti sa cititi cartea, ,,Calaul dragostei este o carte care merita citita datorita faptului ca provoaca la profunzime si sinceritate proprie.

http://www.edituratrei.ro/product.php/Calaul_dragostei_Si_alte_povesti_de_psihoterapie/2068/

Despre autor

Psiholog in Brasov, ofer servicii de psihoterapie in Brasov si servicii de psihoterapie in Bucuresti, servicii de consiliere de cuplu si terapie de cuplu. Servicii psihologice : fobii, tulburari ale personalitatii, atacuri de panică, problemele depresiei, tulburari psihosomatice.

Nici un comentariu

Comenteaza

Noutati

Noutati

Mobil : 0755 110 871
E-mail : danut.negru@psihoterapie-brasov.ro