Stresul la locul de munca

Dificultatile economice mondiale, scaderea numarului de locuri de munca,

stres

stres

micsorarea salariilor, conditiile dificile de munca, presiunea enorma din partea angajatorilor pe salariati, concurenta aspra si multe alte motive din vremurile noastre, fac ca in acest context sa munceasca în prezent persoanele active din întreaga lume. Asa se explica de ce foarte multi dintre angajati, declara ca jobul este o sursa majora de stres. Consecintele sunt dramatice : infarctul si accidentele vasculare cerebrale sunt în crestere în rândul persoanelor sub cincizeci de ani. Studii recente demonstreaza ca stresul este un factor de risc cardiovascular tot atât de nociv ca tutunul. Dar stresul nu îmbolnaveste doar inima si creierul, ci si mintea si sufletul salariatilor.De aceea, migrenele, nervozitatea excesiva, starile de anxietate si chiar tulburarile depresive sunt la ordinea zilei ca afectiuni printre persoanele care muncesc în conditii de stres. Ce este de facut pentru a tine la distanta aceste efecte daunatoare ale stresului ?

In mod spontan corpul nostru cunoaste doua stari: raspunsul de stres care este innascut si starea de relaxare completa din timpul somnului, indeosebi faza somnului profund, atunci cand corpul nostru este complet destins: muschii sunt total relaxati, inima bate lent, iar respiratia este mult incetinita. Starea de relaxare din timpul de veghe necesita antrenament pentru a o utiliza atunci cand dorim.

Despre autor

Psiholog in Brasov, ofer servicii de psihoterapie in Brasov si servicii de psihoterapie in Bucuresti, servicii de consiliere de cuplu si terapie de cuplu. Servicii psihologice : fobii, tulburari ale personalitatii, atacuri de panică, problemele depresiei, tulburari psihosomatice.

Nici un comentariu

Comenteaza

Noutati

Noutati

Mobil : 0755 110 871
E-mail : danut.negru@psihoterapie-brasov.ro