Tulburarea de anxietate generalizata

anxietate-generalizata

Tulburare de anxietate generalizata (GAD) este un complex de griji constante si de anxietate fata de diferite activitati si evenimente.
Cauze, incidenta si factori de risc:
Tulburare de anxietate generalizata (GAD) este o conditie comuna. Genele pot juca un rol. Stresul poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea de DGA.
Oricine poate dezvolta aceasta afectiune, chiar si copii. GAD apare ceva mai frecvent la femei decat la barbati.
Simptomele :
Principalul simptom este prezenta aproape constanta de griji sau de tensiune, chiar si atunci cand nu exista o motivatie reala . Grijile par sa pluteasca de la o problema la alta, cum ar fi probleme de familie sau de relatie, probleme de munca, bani, sanatate, si alte probleme.
Chiar si atunci cand constienti fiind  de faptul ca grijile lor sau temerile sunt

anxietate-generalizata

anxietate-generalizata

mai puternice decat este necesar, o persoana cu DGA are inca dificultati in controlul acestora.
Alte simptome includ: dificultati de concentrare, oboseala, iritabilitate.
Problemele cu care se confrunta subiectul includ probleme legate de adormire, si probleme legate de somn, care de cele mai multe ori produc agitatie  si oboseala, neliniste, si de multe ori subiectul devenine speriat foarte usor.
Impreuna cu griji si nelinisti, o serie de simptome fizice pot fi, de asemenea, prezente, inclusiv tensiunea musculara (tremuraturi, dureri de cap) si probleme de stomac, cum ar fi greata sau diaree.
Semne si teste:
Se va efectua un examen de sanatate fizica si mentala. Testele vor fi de facute pentru a exclude alte conditii si comportamente care determina simptome similare.
Tratament:
Scopul tratamentului este de a va ajuta sa imbunatatiti calitatea vietii de zi cu zi . in cazurile mai grave, o combinatie de medicamente si terapie cognitiv-comportamentala (CBT) functioneaza cel mai bine.
Medicamentele sunt o parte importanta a tratamentului. Odata ce le-ati inceput, nu se opresc brusc luandu-le numai sub stricta supraveghere a unui medic specialist.
Terapia cognitiv-comportamentala ajuta sa intelegem comportamentele si cum sa castigam controlul asupra lor. Veti avea mai multe vizite la psiholog pe parcursul mai multor saptamani pentru a avea un real rezultat pozitiv.

 In timpul tratamentului va va invata cum sa:
Intelegeti  si sa castigati controlul fata de stresul exagerat si nemotivat temeinic in realitate, comportamentul altor oameni sau evenimente de viata.sa gestionati stresul si sa va relaxati atunci cand apar simptome, sa evitati gandurile minore care se pot dezvolta in  simptome suparatoare si sa aveti un stil de viata sanatos care include exercitii fizice, odihna suficienta, nutritie buna, lucruri care pot ajuta la reducerea impactului de anxietate.

Despre autor

Psiholog in Brasov, ofer servicii de psihoterapie in Brasov si servicii de psihoterapie in Bucuresti, servicii de consiliere de cuplu si terapie de cuplu. Servicii psihologice : fobii, tulburari ale personalitatii, atacuri de panică, problemele depresiei, tulburari psihosomatice.

Nici un comentariu

Comenteaza

Noutati

Noutati

Mobil : 0755 110 871
E-mail : danut.negru@psihoterapie-brasov.ro